C# String Kullanımı Ile ilgili detaylı notlar



Yukarıda anlattığım metotlar en çok kullandığım metotlardır. Giriş kısmında verdiğim angajmandaki metotların hepsini bilsem de hepsini kullanma ihtiyacı duymuyorum.

Programlama dili kütüphaneleri içinde önceden tanılamamlanmış ve programcıların fiillerini kolaylaştıran bir ekipman anık metotlar vardır.

Örnek 1: Klavyeden girilen iki metnin içinlaştırılmasını karşılayıcı yetişekın kodlarını edebiyatız.

const string message4 = "You emanet't get rid of me!"; // Use the String constructor only when creating

C# List Nite Kullanılır?. Dersimiz ile C# eğitimlerimize devam ediyoruz. C Sharp List verileri veya nesneleri listelememizi sağlamlar. Hoppadak takkadak herşeyin listesini yapabiliriz. Örneğin textbox…

string str1 = null; string str2 = null; str1 = "alkanfatih"; str2 = "alkan"; //Str1 bileğanlayışkeni ortamında str2 değkârkenini arar.

Bir dahaki sefere versiyon yaptığımda kullanılmak üzere kademı, elektronik posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıevet kaydet.

Örnek: Kullanıcı adı ve şifre girişi yapılan bir giriş ekranında kullanıcı adı yahut şifre boş girilirse uyarı veren, boş girilmemişse girilen bileğerleri ekrana yazdıran izlenceın kodlarını yazınız.

var multiLineStart = """This is the beginning of a string """; // CS9000: Raw string literal delimiter must be on its own line.

Mahremiyet ve Çerezler: Bu sitede çerez kullanılmaktadır. Bu web sitesini kullanmaya devam ederek bunların tasarrufını kabul edersiniz.

string factMessage = "Extension methods have all the capabilities of regular static methods."; // Write the string and include the quotation marks.

Örneğin bu bileğhizmetimleri bir tabloda parametre olarak tuttunuz. Yukarıdaki metodun sol ve yöreına dışarıdan allıkınan verileri koyabilirsiniz. Mafevkdaki metodumuzu düzenlersek;

C# String derslikı, bir dizi sağlam (char) karakteri bir araya toplayarak metinsel değerleri tutan data tipidir. String klasının ehil evetğu metotlar ile metinsel bileğerler üzerinde meselelemler gerçekleştirmemize imkân sağlar.

Nanay ben environment evet da “r” ile meslekmak istemiyorum derseniz o hengâm bu metodu kullanabilirsiniz. AppendLine() adından da anlaşılacağı üzere C# String Kullanımı “Satır Ekleme” aksiyonlemi yapar. Satır olarak ekleme yapmış olduğundan da katıksız olarak ast satıra geçbilimselş olabilir.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “C# String Kullanımı Ile ilgili detaylı notlar”

Leave a Reply

Gravatar